Gezonde zelfliefde

Cursus van 8 dagdelenGezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst.

 

In deze cursus leer je gezonde zelfliefde in de praktijk te brengen en maak je tegelijkertijd kennis met Zijnsoriëntatie. De cursus bestaat uit 8 zaterdagochtenden van 3 uur.

 

Gezonde Zelfliefde is niet altijd vanzelfsprekend aanwezig. Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings-) patronen die ons opgetrokken, onrustig en onvervuld maken. Patronen die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. We zoeken het buiten onszelf en verliezen zo onze innerlijke rust, ons evenwicht en het besef van verbinding.

 

In de cursus Gezonde Zelfliefde oefenen we met het doorbreken van die patronen. We richten ons op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Je leert om een breuk te maken met de patronen die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke aard. Zo maak je contact met wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn vanuit je ‘gewoonte-zelf’.

 

Dit doen we door te mediteren en te leren je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

 

Werkvormen: bewegende en zit-meditatie, visualisatie, lichaamsoefeningen, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

 

In deze cursus leer je:

  • stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
  • liefdevolle en open aandacht te geven aan precies waar je bent en hoe je bent in dit moment
  • ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis
  • je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte, warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
  • je eigen basale goedheid te herkennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties
  • zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet

Door Gezonde Zelfliefde langdurig te beoefenen en te trainen, word je presenter en liefdevoller  naar jezelf en anderen. Door meer te rusten in je basis, word je onafhankelijker en ben je minder opgehangen aan ervaringen, aan dingen, aan relaties. Je staat losser, vrijer in het leven en krijgt daardoor helderder zicht op jouw reacties en handelen in het relationele veld. Je ontwikkelt spontane compassie en liefdevolle, heldere betrokkenheid die uitgaat naar alles en iedereen.

 

Alhoewel iedereen om te beginnen ‘al volkomen vrij’ is, vraagt het thuiskomen in en de belichaming van je al vrije aard veel toewijding, geduld en volharding. Daarom is het noodzakelijk om in je dagelijks leven regelmatig ruimte in te bouwen voor een breuk met je gewoonten en voor de ‘herinnering aan je vrije aard’. Je krijgt dan ook bij iedere bijeenkomst een hand-out en huiswerk mee om de theorie tot je te nemen en thuis ‘de herinnering aan al-vrij-zijn’ te beoefenen.

 

Zowel mensen die ervaring hebben met Zijnsoriëntatie, als mensen die willen kennismaken met Zijnsoriëntatie, zijn welkom.

 

Op zaterdag 6 november 2021 gaat de cursus weer van start. Voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek kun je mij mailen. Voor meer Informatie over data en kosten klik hier

 

Op woensdag 27 oktober kun je online kennis maken met deze werkwijzen. We beoefenen bewegende en zit-meditatie, visualisatie en ademhalingsoefeningen.

Tijd: 19.00 tot 20.30 uur.

Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@suzannecornelissen.nl