Jaartraining

januari 2022


de 4 gebaren van verlichting

In januari 2022 start de jaartraining Zijnsoriëntatie. Dit jaar is het thema van de jaartraining: De vier gebaren van Verlichting. We beoefenen gedurende vier twee daagses de vier gebaren:

 

  1. Zitten als een berg: Je maakt contact met de roerloosheid van je aard
  2. Stromen als een rivier: Je bevrijdt de levendigheid en lustvolle nectar van je wezen
  3. Openen voor inspiratie: Je plaatst jezelf in het licht en de liefde van jouw vrije aard.
  4. Compassie: Je breidt de warmte, liefde en tederheid van je hart uit naar de wereld

Elke twee daagse en elk gebaar gaan om één ding: Thuiskomen. Thuiskomen door het leren kennen van je aard, die van nature al open, ruim en vrij van verwarring is.

 

De jaartraining is erop gericht om je verlichte aard in beeld te krijgen en je daar in te leren enten. Wanneer je rust in de open ruimte van jouw aard zijn compassie, onvoorwaardelijke liefde en natuurlijke wijsheid spontaan aanwezig. Je leert jezelf diepgaand kennen zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan waardoor jij je leven vanuit vrijheid vorm kan geven.

We werken zowel spiritueel als psychologisch.

 

Deze jaartraining is voor jou als je

  • jouw inherente vrijheid wilt ontdekken en van daaruit je leven vorm wilt geven
  • jezelf spiritueel en psychologisch wilt leren kennen en begrijpen
  • vanuit jouw ruimte, openheid en inspiratie wilt ontdekken waar het jou om gaat en wat je wilt in je leven en werk
  • bereid bent om een dagelijkse meditatiediscipline te onderhouden

 

Praktisch over de jaartraining

 

Pad-begeleidingsgroep: Tussen de jaargroep bijeenkomsten door krijg je vier dagen intensieve, persoonlijke begeleiding in een kleine groep van 4 a 6 studenten. Je leert jezelf diepgaand kennen en je krijgt hulp bij het toepassen van de inzichten die je in tweedaagse hebt opgedaan. Alles wat wakker wordt in de training, zoals gevoelens van angst, weerstand of verlangen, kun je in de pad-begeleiding verhelderen. Het is spannend, leerzaam en vruchtbaar om in deze intieme groep aanwezig te zijn en op je gemak te raken met alles wat zich in relatie voordoet.

 

Wil de aangereikte beoefening in de jaartraining vrucht kunnen dragen, is een goede dagelijkse meditatiebeoefening essentieel. De Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie is onderdeel van deze jaartraining als je deze nog niet hebt gevolgd.

 

De training is ervaringsmatig van opzet. Werkvormen die gebruikt worden zijn: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties, en oefeningen in tweetallen. Tevens bieden we theorie aan en staan we daar dieper bij stil in groepsverband. De theorie verbindt zich hierdoor met je ervaring en draagt bij aan jouw stuurman,- of stuurvrouwschap.

 

Retraite: de vier gebaren van Verlichting:

Als afsluiting van het jaar is het mogelijk om een vierdaagse retraite te volgen waar de vier gebaren centraal staan. Vier dagen waarin je jezelf de gelegenheid geeft om je dagelijks leven los te laten. Om bij jezelf te zijn, de ruimte van jezelf zijn. Deze retraite is optioneel, maar van harte aan te bevelen als afsluiting van de jaartraining.

 

Voorwaarden voor deelname

Je hebt de intake-vragen die je bij je aanmelding hebt ontvangen schriftelijk beantwoord en gemaild. Indien nodig of gewenst word je uitgenodigd voor een intake-gesprek. Je kunt altijd ook zelf een intake-gesprek aanvragen.

 

Deze training is ontwikkeld i.s.m. Nienke de Vries en is ook bij haar te volgen in Amersfoort:

http://nienkedevries.nl/jaartraining-zijnsorientatie/