Workshop Loslaten

 

Loslaten. Hoe doe je dat?

 

Als manager die delegeert? Als thuiswerker waar je je werk loslaat om aan het eind van je werkdag bij je gezin te zijn? Als zelfcriticus die bepaalt wordt door beperkende overtuigingen?

 

Deze meditatieworkshop van 3 uur bestaat uit grondingsoefeningen, zit-meditatie, theorie en een oefening in het aanleren van een open houding.

 

Vaak denken we dat we pas loslaten als we iets met man en macht buiten de deur zetten. Als we vrij zijn van in plaats van vrij zijn met… Het wordt een hele strijd om ergens van af te komen.

 

In Zijnsoriëntatie gaan we er vanuit dat je nu al volkomen vrij en compleet bent. Alles wat je in jezelf tegenkomt, begroet je dan ook als een Boeddha en niet als iets dat veranderd, opgelost of verbeterd zou moeten worden.

Niet vrij zijn van, maar vrij zijn met...

De kwaliteit van aandacht bepaalt hoe je iets ervaart. Je richt je op jouw houding, niet op de inhoud of de omstandigheden.

 

Meditatie is loslaten. Wanneer sta je stil, ga je zitten, laat je de boel de boel en doe je ‘niets’? Je maakt een breuk met het voortdurend op weg zijn en het sleutelen aan de inhoud. Je land in gemak en komt in contact met jouw oorspronkelijke vrijheid en natuurlijke wijsheid.

 

Je blik op je werk, op die belemmerende overtuiging, verandert daardoor. Vanuit deze open, frisse houding zie je opeens nieuwe mogelijkheden binnen de gegeven omstandigheden.

 

Heb je interesse in deze workshop of een workshop Zijnsoriëntatie op maat? Stuur dan een mailtje naar info@suzannecornelissen.nl