Meditatie

je lichaam rust in de aarde, je gevoel rust in gemak,

je geest rust in openheidVan nature ben je zo ruim als de hemel, zo stevig als een berg en zo vrij als een vogel. In meditatie train je je geest om te herkennen dat dat altijd al zo is, waar je je ook bevindt.

 

In ons dagelijkse doen zijn we continu op weg van A naar Beter, verdwalen we in een wirwar van gedachtes of verliezen ons in de drukte van de dag en raakt onze vrije aard uit zicht. Door stil te staan bij hoe het nu is en door op je gemak te raken met hoe het dan ook is, ontspan je en land je in je vrije aard. 

 

Je maakt een breuk met de gewoonte om afgeleid te zijn. Zonder te oordelen word je bewust van fysieke en zintuiglijke sensaties, van gedachten en gevoelens. Je maakt contact met hoe het werkelijk is en met wie jij ten diepste bent: open, vrij en stralend. Je aandacht richten op beweging is een eenvoudige manier om je focus naar het hier en nu te brengen, zodat je lichaam, maar ook je geest, zijn natuurlijke vorm kan hervinden. Rijkdom van gevoel en helderheid van geest blijken hier onvoorwaardelijk aanwezig te zijn.

Er komt rust in je hoofd, je zit lekkerder in je vel, je energiehuishouding komt in balans en je vrije Zijnsaard gaat glanzen. Je herinnert, belichaamt en viert jouw natuurlijke aard.

Mindfull bewegen wordt afgewisseld met energie-opwekkende oefeningen en visualisatie. In de zit-meditatie dij je verder uit, rust je in Zijn, wen je aan je oorspronkelijke, vrije aard en herken je alles als een uitdrukking van Zijn. 

 

Wil je ook meedoen? Kijk dan bij praktische info voor data en tijden. 

 

meditatie

De ochtenden (live) en avonden (online) bestaan uit meditatie-in-beweging, visualisatie en zit-meditatie. Het thema verschilt, maar je vrije aard staat elke keer centraal.

 

Kijk hier voor meer informatie over de meditatielessen op woensdag lees meer...

Verlang je naar verdieping in je leven en wil je leren mediteren? Past het voor jou niet dat in een groep te doen? Dan kan dat ook individueel.

 

Of wil je je huidige meditatie-practice onder de loep nemen? Ontbreekt het je bv aan discipline of inspiratie? lees meer... 

Dick (geschiedenisleraar): "Hoe verkrampt of gespannen ik ook binnenkom, al binnen een paar minuten ervaar ik ruimte en rust en wordt mijn vrije aard wakker. Suzanne begeleidt met eenvoud, fijngevoeligheid en een soort directheid, die heel inspirerend werkt. Binnen no time sta ik volop te genieten en te stralen."