Zijnsgeoriënteerde meditatie


ontdek de rijkdom van Zijn


Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Meditatie is een verzamelterm voor allerlei meditatievormen: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Al deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

 

Vanuit evolutionair gevormde overlevingsdrang ben je gaan grijpen naar innerlijke en uiterlijke ervaringen: gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten, naar alles wat je waarneemt. Dat trekt je uit je basis en brengt je ‘van huis’.

 

Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard, die rijk is aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid en helderheid. Je geest thuisbrengen is lijfelijk voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering, ervaren van stilte en van rijke kwaliteiten. Je thuis is ruimte, openheid, Zijn zelf.

 

Op 4 november 2020 start de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten van 3 uur kennis met meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. Deze meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald.

 

Je mediteert ook thuis met ingesproken begeleide meditaties. Door regelmatig te oefenen ga je merken dat je beter in staat bent om los te komen van je gedachtestroom, dat je beter kunt ontspannen en meer gemak ervaart.

 

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen zoals die in de cursus aangereikt zijn.

 

Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

 

Kijk hier voor alle praktische informatie