Kennismaken met meditatie

Al compleet, al vrij, al goed


Neem je je steeds voor om te starten met meditatie, maar stel je het keer op keer uit? Of heb je het wel eens geprobeerd maar de moed alweer verloren door de drukte in je hoofd? Je hebt het gevoel dat het je goed zal doen, maar toch doe je het niet of lukt het niet. Misschien is het tijd dat je die intuïtie serieus neemt. Jouw vrije aard is oneindig ruim, helder en gevoelvol. Dat wat je zoekt, heb je zelf in huis.

Hoewel je vrije aard nabij is en zo naar de voorgrond te brengen, vraagt het ook oefening, discipline en toewending. Mediatie is een ware kunst en die kun je leren.

 

In 4 donderdagavonden maak je kennis met de basisprincipes van meditatie volgens de zijnsgeoriënteerde visie. We beoefenen zit-meditatie, meditatie-in-beweging en visualisatie. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen zodat je thuis echt een eigen practice op kunt bouwen. Ook krijg je opnames mee zodat je tussen de bijeenkomsten door kunt oefenen.

 

 

1. Een goede houding. Er zitten veel nuances in een goede zithouding. Niet alleen fysiek, maar ook energetisch en gevoelsmatig is het belangrijk om goed te zitten. Je zit als een boeddha.

 

2. De breuk maken. Je maakt je los van alles wat je bezighoudt: gedachtes, gevoelens, projecten, etc. door je aandacht te richten op sensaties. Dat is een ware ambacht en kun je op verschillende manieren doen.

 

3. Openen voor inspiratie. Door te visualiseren open je je voor de altijd aanwezige inspiratie. Het spiegelt jou wie je ten diepste bent: stralend, open en vrij.

 

4. Rusten in Zijn. Je rust in de onbeweeglijke, onveranderlijke aard van je geest, die is als ruimte: stil en levendig tegelijk. 

Wil je meer weten? Bel of mail mij dan gerust!

 

 

Locatie: Amsterdam en online