Relatiebegeleiding

Je bent altijd in relatie, hoe dan ookEen partnerrelatie is bij uitstek de plek waar zowel het ‘beste’ als het ‘slechtste’ van jezelf naar voren komt. Daar waar je je eerst gelukkig en vertrouwd voelde, kun je later frustraties en ongemak tegenkomen. Juist omdat je een diepe verbintenis aangaat en je je hart opent, komen de plekken waar de liefde ooit is terug geschrokken aan het licht. Dat is een kostbaar gegeven, want nu kun je die plekken weer gaan bewonen en vanuit openheid opnieuw vormgeven in relatie met je partner.

 

Als je start bij Zijn, ervaar je dat vrijheid en verbondenheid onlosmakelijk bij elkaar horen. Normaliter denk je voor het een of het ander te moeten kiezen. Het is vrij óf verbonden. Zo heb je het geleerd. De een neigt meer naar het behoud van zijn eigen vorm, de ander naar het zichzelf wegcijferen omwille van de relatie en die patronen haken bij partners vaak naadloos in elkaar.

 

Onbewust herhalen we het oude verhaal waarin we steeds dezelfde rol innemen. Onze partner wordt een tegenspeler met een vast script en dat gaat vroeg of laat wringen. Irritaties, verwijten of saaiheid nemen de overhand. De relatie verliest zijn oorspronkelijke glans.

 

Hoe zou het zijn als je relatie niet voelt als een te klein huis, maar als een tempel? Als je helemaal uit het oude verhaal stapt en op een natuurlijke, vrije manier leeft in verbinding met de ander?

Er is een dimensie in ons die volkomen vrij is van onze patronen en geschiedenis. Ruimte en helderheid zijn hier de fundamenten. Inspiratie, liefde en wijsheid de bouwstenen. In de relatiebegeleiding is dit het startpunt. Je leert jezelf en je partner opnieuw kennen in deze open ruimte van Zijn. Hoe wil je jullie relatie dan vormgeven? 

 

In de begeleiding besteden we aandacht aan de waarden binnen jullie relatie (wat vind je belangrijk), plaats nemen in de open ruimte, het verkennen van de relatiepatronen, de breuk maken met je oude verhaal en praktische oefeningen voor open communicatie en nieuw gedrag. 

 

Relatiebegeleiding is passend als je verlangt naar meer diepgang en liefde in je relatie, patronen en problemen wilt onderzoeken of twijfelt of je nog met elkaar verder wilt.

relatiebegeleiding