Suzanne Cornelissen

  

Ik ben Suzanne Cornelissen. Ik geloof in de kracht en eigenheid van ieder mens en dat het in volle glorie leven van wie jij ten diepste bent, bijdraagt aan een betere wereld. 

 

Je hebt alles al in huis. Liefde, wijsheid en kracht zijn al helemaal aanwezig. Op de plekken waar we weg geschrokken zijn uit relatie of onze wortels hebben ingetrokken uit gebrek aan 'voeding', heeft jouw liefde en het leven zich terug getrokken. Het verleden kun je niet ongedaan maken, maar het hier en nu is open en onbeschreven. Je kunt uitvouwen, Zijn wie je bent.

 

Ik heb lang gezocht naar de plek waar ik me helemaal thuis zou voelen en mijn wortels neer kon laten. Thuis was door mijn adoptie niet iets vanzelfsprekends. Ik zocht mijn plek in werk, opleidingen, reizen, noem het maar op. De ontdekking dat het nergens anders te vinden is dan precies hier op deze plek, door te zijn wie ik ben, met alles erop en eraan, was een diep thuiskomen. Er mist niets aan mij! Ik raakte op mijn gemak met ongemak, verzoende mij met het verleden. Rust, ruimte en vrijheid zijn nu het startpunt, ongeacht de omstandigheden. 

 

Het perspectief van waaruit je kijkt, is daarin de sleutel. De kunst van het kijken vanuit vrijheid en ruimhartigheid loopt als rode draad door mijn leven. Eerst in mijn studie kunstgeschiedenis en psychologie, later in mindfulness en theater. Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet. Jij staat aan het stuur van je eigen waarneming en geluk.

Suzanne Cornelissen

 

De visie van de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht sluit hier bij aan. Ik bewandel dit eigentijds pad van levenskunst sinds 2011 met hart en ziel. Je vrije aard is het start- en eindpunt.

 

Mijn liefde voor psychologie en spiritualiteit komen hierin samen. Ik volgde de leraar- / begeleidersopleiding om ook anderen op hun levenspad en alles wat zij daarin tegenkomen te begeleiden en hen te herinneren aan hun altijd al vrije aard.

 

In mijn praktijk zie ik keer op keer de compleetheid van ieder mens, de vrijheid die al helemaal aanwezig is, ook al zit het nog zo ingepakt. Vrijheid wil geleefd worden en daar draag ik graag aan bij.