Suzanne Cornelissen

  

Ik ben Suzanne Cornelissen. Ik geloof in de kracht en eigenheid van ieder mens en dat het in volle glorie leven van wie jij ten diepste bent, bijdraagt aan een betere wereld. 

 

Je hebt alles al in huis. Kracht, liefde en wijsheid zijn al helemaal aanwezig in jou hoeft alleen maar uitgevouwen te worden. Dat te zien, geeft je de basis om regie te nemen over jouw leven en hoe jij dat in wilt vullen. 

Ik heb lang gezocht naar de plek waar ik me helemaal thuis zou voelen. Thuis was voor mij nooit vanzelfsprekend door mijn adoptie-achtergrond en ik zocht het in werk, opleidingen, reizen, noem het maar op. De ontdekking dat het nergens anders te vinden is dan precies hier op deze plek, door te zijn wie ik ben, met alles erop en eraan, was een diep thuiskomen. Rust, ruimte en vrijheid zijn nu het startpunt, ongeacht de omstandigheden.

 

Het perspectief van waaruit je kijkt, is daarin de sleutel. Ik heb de kunst van het kijken vanuit vrijheid en ruimhartigheid als rode draad door mijn leven lopen. Eerst in mijn studie kunstgeschiedenis en psychologie, later in mindfulness en theater. Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet. Je bent de regisseur van je eigen waarneming en geluk. 

 

De visie van de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht sluit hier bij aan. Het is een eigentijds pad van levenskunst dat ik sinds 2011 met hart en ziel bewandel. 

 

 

Suzanne Cornelissen

 

Mijn liefde voor psychologie en spiritualiteit komen hierin samen en ik voel me meer thuis dan ooit tevoren. Ik volgde de leraar- / begeleidersopleiding om ook anderen op dit pad te begeleiden bij de hobbels die ze daarin tegenkomen en hen te herinneren aan hun altijd al vrije aard.

 

In mijn praktijk zie ik keer op keer de compleetheid van ieder mens, de vrijheid die al helemaal aanwezig is ook al zit het nog zo ingepakt. Vrijheid wil geleefd worden en daar draag ik graag aan bij.