Suzanne Cornelissen

  

Al van jongs af aan wist ik dat er meer in het leven en in mij zat dan ik op het eerste oog zag, zonder precies te weten hoe of wat en waar, dacht ik: ‘dat kan anders!’ Het zoeken naar vrijheid en zinleving loopt als een rode draad door mijn leven.

De kunst van het kijken

In mijn studie Kunstgeschiedenis combineerde ik mijn interesse in kunst met mijn fascinatie voor de werking van de menselijke geest (hoe kijk je naar kunst en hoe raakt het je?) Ik besloot daar mijn werk van te maken en volgde de opleiding mensgericht coachen, aangevuld met een mindfulness-training, theater en andere bewustzijnscursussen. In mijn werk als manager in de biologische sector deed ik ervaring op in communicatie, organisatie en leiding geven.


Thuis Zijn

De ontplooiing van mijzelf, het opdoen van praktijkervaring en het zien van het grotere geheel, deed mij inzien dat veel van wat wij in de buitenwereld zoeken, eigenlijk in ons zit. Het ontdekken van die ruime aard, die vrij is van mijn geschiedenis en conditioneringen betekende voor mij thuiskomen in wie ik ten diepste ben: vrij, compleet en gelukkig.

Zijnsoriëntatie

De visie van de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht sluit hier bij aan. Het is een eigentijds pad van levenskunst dat ik sinds 2011 met hart en ziel bewandel. Mijn liefde voor psychologie en spiritualiteit komen hierin samen en ik voel me meer thuis dan ooit tevoren. Mijn verlichte aard als startpunt nemen betekent dat ik kan zijn met alles wat er in mij en anderen leeft, zonder dat er ook maar iets veranderd hoeft te worden. Ik volgde de leraar- / begeleidersopleiding om ook anderen op dit pad te begeleiden bij de hobbels die ze daarin tegenkomen en hen te herinneren aan hun altijd al vrije aard.

  

Ik zie keer op keer in mijn praktijk dat in ieder mens en in iedere situatie meer vrijheid en ruimte zit dan je op het eerste gezicht ziet. Alles wijst daar al naar, zij het in een te krap jasje. Dat te (door) zien en dat jasje uittrekken; dat inzicht gun ik iedereen. Ieder mens is in essentie vrij en het leren kennen van onze verlichte aard is ongelooflijk vreugdevol en inspirerend!

 

Meer over mijn ontdekkingstocht lees je ook in mijn blogs. lees meer...